Raati valitsi: Metos Proveno Chill Pro -kombipata Gastron parhaat -joukkoon

( 2.3.2010 )

Pikajäähdytysominaisuuksilla varustettu Metos Proveno Chill Pro -kombipata valittiin Gastron parhaat -tuoteuutuuksien joukkoon. Maaliskuun 17.-19. päivä pidettävien Gastro-messujen Highligts-alueella esitellään kahdeksan asiantuntijaraadin valitsemaa näytteilleasettajan uutuustuotetta.

Gastron parhaisiin pääsi mukaan niin ammattikeittiöiden suurten ja pienten yksiköiden laitteita kuin juoma- ja elintarvikeuutuuksia. Raadin mukaan Metos Proveno Chill Pro -kombipata on hyvä ratkaisu tulevaisuudessa lisääntyvälle cook-chill -valmistusmenetelmälle. Nopea jäähdytys säilyttää tuotteen laadukkuuden ja nopeuttaa työvaiheita. Samalla laitteella valmistettavat ruoka-annokset vähentävät henkilö- ja laitekustannuksia.

Kypsennys ja pikajäähdytys samalla laitteella

Metos Proveno Chill Pro -kombipata jäähdyttää ruoan kypsennyksen jälkeen +3°C:een. Nopea jäähdytys perustuu padan vaipassa ja sekoitinmelan sisällä kiertävään lähellä nollan asteen lämpötilaa olevaan veteen. Jäähdytysvesi tuotetaan keittiön teknisiin tiloihin sijoitettavan jääpankin avulla.

Järjestelmän ansiosta padalla valmistettavat ruoat voidaan kypsentää ja jäähdyttää suoraan säilytyslämpötilaan samalla laiteella. Valmistusprosessi nopeutuu huomattavasti ja työturvallisuus paranee, koska kuuman ruoan manuaalinen käsittely jää pois. Työvaiheiden vähentyessä myös ruoan kontaminaatioriski pienenee oleellisesti. Valmistuserä on koko prosessin ajan yhden omavalvontajärjestelmän piirissä. Pataan voi tutustua Metoksen messuosastolla 6a45.