Ali Group

content/ali_vino.png

Metoksen omistajayritys, italialainen Ali Group sai alkunsa vuonna 1963 Comenda-nimisen astianpesukonetehtaan perustamisesta. Yksi yrityksen perustajista, Luciano Berti muutti vuonna 1979 perheineen Yhdysvaltoihin ja osti Champion-nimisen ammattikeittiöiden koneelliseen astianpesuun erikoistuneen yksikön. Näin sai alkunsa Ali Group, yritysryhmä, joka on kerännyt yhteen ammattikeittiöalan johtavia laitevalmistajia.

 

Ali Groupin varsinainen kasvupyräys käynnistyi 1990-luvun alussa, kun Luciano Berti muutti takaisin Milanoon ja ryhtyi ostamaan ammattikeittiölaitteiden valmistukseen erikoistuneita tehtaita. Tunnusomaista kaikille ostetuille yrityksille oli niiden keskittyminen ammattikeittiölaitteisiin, laadukkaat tuotteet ja vahvat tuotemerkit. Ali Groupin omistajastrategiana on ollut alusta lähtien se, että yritykset toimivat itsenäisinä liiketoimintayksiköinään, kehittäen omaa tuotantoaan, tuotemerkkejään ja myyntikanaviaan. Ali Groupin suurimmat yritysostot ovat olleet Metos (2004) ja AGA Professional Foodservice (2007).

 

Tänä päivänä Ali Group on Luciano Bertin perheen omistama yritysryhmä, joka on toimialallaan yksi maailman suurimmista yrityksistä työllistäen 10000 henkilöä 29 maassa. Yrityksellä on valmistavia yksikköjä Australiassa, Belgiassa, Kanadassa, Virossa, Suomessa, Ranskassa, Italiassa, Uudessa-Seelannissa, Espanjassa, Ruotsissa, Alankomaissa ja Yhdysvalloissa. Ali Groupilla on omia myynti- ja huoltoyksikköjä Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Venäjällä, Japanissa, Kiinassa, Lähi-Idässä, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Jos haluat katsoa lisätietoja Ali Groupista, pääset yrityksen englanninkieliselle nettisivulle tästä linkistä.