Metos Uutiset 1/2010 on ilmestynyt

( 17.2.2010 )

Vuoden 2010 ensimmäinen Metos Uutiset -lehti on ilmestynyt viikolla seitsemän.

Lehdessä on tuhti paketti viimeisintä tietoa ammattikeittiöiden energiatehokkuuden kehittämisestä. Kahdeksan sivun erikoisartikkelissa lähestytään aihetta selvittämällä miten kulutus jakautuu eri laitteiden ja prosessien kesken ja pohditaan miten keittiöt voisivat käyttää energiaa entistä tehokkaammin. Kerromme myös millaisia mittaustuloksia on saatu henkilöstöravintolasta, jonka ollut toukokuusta 2009 lähtien varustettuna laitekohtaisilla kulutusmittareilla.

Gastro 2010 –messupaketissa esittelemme tärkeimpiä laiteuutuuksia. Lehden tilaajat saavat maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttavan rekisteröintikoodin lehden takasivulla. Metoksen messuosaston 6a45 pohjakuvan voit katsoa tästä linkistä. Lehdessä oleviin messutarjouksiin pääset tutustumaan tästä linkistä.

Paavo Lintusen reseptiosuudessa perehdytään tällä kertaa pikaruokaan ja katsotaan miten Metos SelfCooking Center pärjää, kun ravintola saa 50 hampurilaisen tilauksen. Kerromme myös millaisia sous vide -herkkuja valmistuu sirkulaattorilla ja miten perunan kuumennus ja lämpösäilytys onnistuvat Metos Burlodge -ruoankuljetusvaunuilla. Janne Tirkkosen kolumnissa pohditaan mitä kaikkea liittyy muutosketterän ammattikeittiön varustamiseen, eli miten varautua tuleviin tarpeisiin ja samalla optimoida laitteiden käyttöaste.

Keittiökierroksella on pysähdytty seuraavissa paikoissa:
- F8 / Stockmann, Helsinki
- Paasiravintola, Helsinki
- Pirkkalan tuotantokeittiö
- Tampereen aikuiskoulutuskeskus


Metos Uutiset –lehden 1/2010 pdf-version saat näkyville tästä linkistä.