Vuoden Kokki 2010 valitaan Gastrossa

( 2.11.2009 )

Muutaman vuoden taukoa viettänyt Vuoden Kokki -kilpailu palaa Gastro 2010-tapahtumassa kuvioihin. Kilpailun järjestäjänä toimii suomalaista gastronomiaa ja ruokakulttuuria vaalimaan perustettu Gastronomie Finlande –säätiö. Uudistunut kilpailu on kolmivaiheinen. Alkukarsinnan jälkeen semifinaaliin pääsi 12 kilpailijaa. He valmistivat kilpailumenunsa omilla työpaikoillaan. Tuomaristo vieraili arvioimassa menut ja valitsi kuusi jatkoon pääsijää.

Finalistit julkistettiin Aromi-lehden ProGaala -tilaisuudessa 21.1.2010. Vuoden Kokki on joku seuraavista: Henri Kotkavuori (Ravintola Savoy), Antti Lepäntalo (Palace Gourmet), Heikki Liekola (Restaurant Lux), Mika Palonen (Bläk), Eric Räty (ravintola Chez Dominique) ja Toni Toivanen (Ravintola Nokka).

Vuoden Kokki huipentuu Gastro-messuilla Helsingissä 18.3.2010. Finalistit ottavat toisistaan mittaa Metoksen varustamissa kilpailukeittiöissä. Finaalissa on kaksi erillistä tehtävää. Toinen on ennalta määrätty kilpailumenu ja toisen kilpailutehtävän raaka-aineet kerrotaan kilpailijoille vasta edellisenä päivänä. Loppukilpailussa on myös kaksi erillistä tuomaristoa, joiden yhteispistemäärä ratkaisee voittajan.

Vuoden Kokki 2010 -kilpailun pääyhteistyökumppaneita ovat Valio, Classic Gourmet, Metos ja Gastro-messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Aromi-lehti, Iittala, Hackman, Paulig, Santa Maria, Hartwa-Trade ja HK Ruokatalo.